یکی از رایجترین انواع اختلافات، دعاوی خانوادگیست که قصد داریم در این مطلب به مرجع رسیدگی آن یعنی دادگاه خانواده و توضیح صلاحیت آن از نظر وکیل خانواده بپردازیم.
وکیل دادگاه خانواده در بندرعباس
دعاوی خانوادگی چیست؟
دعاوی به طور کلی در دو دسته عام قرار میگیرند که هریک از این تقسیمبندیها دارای انواعی هستند. این دو دسته شامل دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری میشوند.
آنچه در این مطلب مورد نظر ماست. دعاوی خانوادگیست که زیر مجموعهای از دعاوی حقوقی به شمار میرود و قانون مدنی بر آن حکومت دارد. دعاوی خانوادگی، پیرامون امور خانواده و مشکلاتی که در این حوزه به وجود میآید میپردازد.
کلیه اختلافات زوجین، والدین و فرزندان و هر آنچه به امور خانوادگی مربوط است، از جمله دعاوی خانوادگی بهشمار میرود.
دادگاه خانواده
کثرت پروندهها در موضوعات مختلف موجب شده است که رسیدگی به آنها زمان و نیروی زیادی را بطلبد. از اینرو قانونگذار به دلیل سهولت کار و افزایش سرعت، مراجع رسیدگی به این اختلافات را به صورت تخصصی تقسیم نموده و در هر حوزه قضایی یکی مرجع را پیشبینی نموده است.
دادگاه خانواده با رسیدگی به اختلافات خانواده و موضوعات مربوطه تشکیل میشود و دارای ارکان خاصیست. ماده واحده قانون اختصاص تعدای از دادگاههای موجود به دادگاههای موضوع اصل 21 قانون اساسی (دادگاه خانواده) مصوب 1376، لزوم تشکیل دادگاه خانواده را به این شکل بیان کرده است:
حداقل یکی از شعب دادگاههای عمومی برای رسیدگی به دعاوی خانواده اختصاص یافته و پس از تخصیص آن، دادگاههای عمومی دیگر صلاحیت رسیدگی به مربوط به این دادگاهها را نخواهند داشت.
با این توضیح میتوان گفت دادگاه خانواده بخشی از امور دادگاه عمومی را بر عهده دارد و به اختصاصا به امور خانواده رسیدگی میکند.
دادگاه خانواده چه نوع دادگاهی است ؟
دادگاه خانواده یک دادگاه تخصصی است و صرفا به دعاوی که بر اساس قانون در صلاحیت وی قرار دارد رسیدگی می کند.
چه مواردی در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد ؟
کلیه دعاوی خانوادگی در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد.